Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy ubitą śmietanę więc często przygotowuję z niej pyszne kremy. Połączenie ubitej śmietany 30 % i serka mascarpone to najlepszy krem jaki lubi moja rodzinka, a dodanie do niego jakichkolwiek owoców to już prawdziwy rarytas.
mikser , łopatka silikonowa, miska, dodatkowe naczynie,
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2500
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 164
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 225
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 412
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 412
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2500
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 164
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 225
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 412
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 412
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej gorącej wodzie. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany miksując na średnich obrotach miksera cienkim strumykiem wlewamy rozpuszczoną letnią żelatynę. Po wymieszaniu kilka łyżek ubitej śmietany przekładamy do drugiego naczynia i łączymy z serkiem mascarpone, następnie mieszamy z pozostałą śmietaną. Gotowy krem możemy schłodzić w lodówce. Taki krem nadaje się do przekładania ciast, tortów , deserów itp. Rada; Jeżeli nie chcecie to nie trzeba użyć żelatyny, ale ja zawsze troszkę dodaję.
Krem gotowy.
Tak przygotowany krem można połączyć z dowolnymi owocami.