Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy ubitą śmietanę więc często przygotowuję z niej pyszne kremy. Połączenie ubitej śmietany 30 % i serka mascarpone to najlepszy krem jaki lubi moja rodzinka, a dodanie do niego jakichkolwiek owoców to już prawdziwy rarytas.
mikser , łopatka silikonowa, miska, dodatkowe naczynie,
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 122
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 295
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44822
Przez te upały zachciało mnie się sernika takiego całkiem na zimno. Z truskaw...
Odsłon: 122
Pierogi z wiśniami to u nas obowiązkowe danie w lecie. Już niebawem zaczyna s...
Odsłon: 295
Keczup z cukinii to o wiele zdrowsza i pyszniejsza alternatywa dla sklepowyc...
Odsłon: 44822
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej gorącej wodzie. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany miksując na średnich obrotach miksera cienkim strumykiem wlewamy rozpuszczoną letnią żelatynę. Po wymieszaniu kilka łyżek ubitej śmietany przekładamy do drugiego naczynia i łączymy z serkiem mascarpone, następnie mieszamy z pozostałą śmietaną. Gotowy krem możemy schłodzić w lodówce. Taki krem nadaje się do przekładania ciast, tortów , deserów itp. Rada; Jeżeli nie chcecie to nie trzeba użyć żelatyny, ale ja zawsze troszkę dodaję.
Krem gotowy.
Tak przygotowany krem można połączyć z dowolnymi owocami.