Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam proste i szybkie ciasta przy których nie ma roboty, a ta kremówka właśnie taka jest. Lekko słone krakersy wypełnione delikatnym, lekko słodkim kremem budyniowym smakują wybornie. Idealne ciasto do kawki na te gorące dni.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3078
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3078
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 136
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 59
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 70
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Na blaszce wyłożoną folią aluminiową układamy krakersy (u mnie kwadratowa blaszka w której mieści się 12 krakersów).
Połowę mleka gotujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.
Do pozostałego mleka dodajemy żółtko i budynie. Miksujemy.
Tak przygotowaną mieszankę wlewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotujemy, aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Najlepiej na małym ogniu, żeby krem nam się nie przypalił.
Ciepły krem wylewamy na krakersy.
Na ciepłym kremie układamy resztę krakersów. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wychłodzenia.
Ostudzoną wkładamy do lodówki żeby się schłodziła.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem . Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d