Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam proste i szybkie ciasta przy których nie ma roboty, a ta kremówka właśnie taka jest. Lekko słone krakersy wypełnione delikatnym, lekko słodkim kremem budyniowym smakują wybornie. Idealne ciasto do kawki na te gorące dni.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 151
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 151
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Składniki
Na blaszce wyłożoną folią aluminiową układamy krakersy (u mnie kwadratowa blaszka w której mieści się 12 krakersów).
Połowę mleka gotujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.
Do pozostałego mleka dodajemy żółtko i budynie. Miksujemy.
Tak przygotowaną mieszankę wlewamy do gotującego się mleka i cały czas mieszając gotujemy, aż pojawią się pęcherzyki powietrza.
Najlepiej na małym ogniu, żeby krem nam się nie przypalił.
Ciepły krem wylewamy na krakersy.
Na ciepłym kremie układamy resztę krakersów. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wychłodzenia.
Ostudzoną wkładamy do lodówki żeby się schłodziła.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem . Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d