Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczniutkie i proste do zrobienia
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słod...
Odsłon: 6859
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1538
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 110
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1538
Składniki
Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko ze sobą połączyć. Połowę ciasta zamrozić a drugą część włożyć do lodówki na 15 minut. Masa serowa: Gdy ciasto kruche leży w lodówce można zrobić masę serową. Twaróg zmielić ( ja osobiście tego nie robiłam i też wyszły smaczne babeczki) dodać pozostałe składniki i wszystko dokładnie zmiksować. Masa jest dość rzadka, ale taka ma być.
Kruche ciasto cienko rozwałkować na około 3-4 mm, wykrajać kółka o większej średnicy niż foremki do babeczek i wykleić dokładnie ciastem foremki. Ciasto po nakłuwać widelcem. Do środka wlać masę serową na 3/4 wysokości. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 min potem temperaturę zmniejszyłam do 160 stopni i piekłam na złoty kolor.
Przepisy Desery
Desery
Deser chia z mango
Desery
Ciasto z rabarbarem i bezą
Desery
Uśmiech Karczmarki
Desery
Babcina szarlotka
Deser chia z mango
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 34
Ciasto z rabarbarem i bezą
Kruche, słodko-kwaśne z delikatną bezą i płatkami migdałów
Odsłon: 136