Do góry

Desery Przepis na:

Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami

Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 702

Dodano:

Odsłon: 1535

Kruche ciasteczka z białą czekoladą i migdałami przepyszne do herbatki.

Składniki

  • 1 kostka masła,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 1 jajko,
  • 2,5 szklanki mąki,
  • 1 biała czekolada,
  • 1 szklanka migdałów.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. zekoladę kroimy w kosteczkę. Migdały rozdrabniamy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko i mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę i czekoladę z migdałami. Zagniatamy ciasto.

    Z ciasta robimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Wykładamy na natłuszczoną blaszkę i lekko spłaszczamy.

    Pieczemy 20-25 minut w 200 stopniach. Studzimy na kratce.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń