Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis z tylu opakowania cukru wanilinowego
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 149
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 318
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23657
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 342
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 149
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 318
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23657
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 342
Składniki
Mąkę wymieszaj z płaską łyżeczką proszku do pieczenia. Dodaj maslo, posiekaj z mąką, dodaj żółtka, cukier, 2 lyzeczki cukru wanilinowego i szczypte soli. Zagniec ciasto, uformuj kulke, owin folie spozywczna i wstaw do lodowki na okolo godzine. Z ciasta formuj nieduze kulki, palcem zrob dziurki i wypelnij dzemem. Piecz na blaszce wylozonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tluszczem i posypanej mąką w temp. 170°C przez okolo 15-17 min