Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis z tylu opakowania cukru wanilinowego
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
Mąkę wymieszaj z płaską łyżeczką proszku do pieczenia. Dodaj maslo, posiekaj z mąką, dodaj żółtka, cukier, 2 lyzeczki cukru wanilinowego i szczypte soli. Zagniec ciasto, uformuj kulke, owin folie spozywczna i wstaw do lodowki na okolo godzine. Z ciasta formuj nieduze kulki, palcem zrob dziurki i wypelnij dzemem. Piecz na blaszce wylozonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tluszczem i posypanej mąką w temp. 170°C przez okolo 15-17 min