Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis z tylu opakowania cukru wanilinowego
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416562
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4193
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416562
Składniki
Mąkę wymieszaj z płaską łyżeczką proszku do pieczenia. Dodaj maslo, posiekaj z mąką, dodaj żółtka, cukier, 2 lyzeczki cukru wanilinowego i szczypte soli. Zagniec ciasto, uformuj kulke, owin folie spozywczna i wstaw do lodowki na okolo godzine. Z ciasta formuj nieduze kulki, palcem zrob dziurki i wypelnij dzemem. Piecz na blaszce wylozonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tluszczem i posypanej mąką w temp. 170°C przez okolo 15-17 min