Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kruche ciasteczka.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1208
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1208
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Składniki
Żółtko oddzielić od białka, żółtko razem z cedzakiem włożyć do rondelka z wrzącą wodą. Trzymać około 15 minut w temperaturze 80 C.
Do przesianej mąki dodać tłuszcz, posiekać nożem, dodać żółtko, przesiany cukier, śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Następnie wałkować ciasto na grubość 0,5-1 cm i wykrawać dowolne wzory.
Ciastka posmarować roztrzepanym białkiem z odrobiną cukru, można posypać czarnym sezamem. Wstawić do silnie nagrzanego piekarnika ma 15-20 minut.