Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kruche ciasteczka.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Żółtko oddzielić od białka, żółtko razem z cedzakiem włożyć do rondelka z wrzącą wodą. Trzymać około 15 minut w temperaturze 80 C.
Do przesianej mąki dodać tłuszcz, posiekać nożem, dodać żółtko, przesiany cukier, śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Następnie wałkować ciasto na grubość 0,5-1 cm i wykrawać dowolne wzory.
Ciastka posmarować roztrzepanym białkiem z odrobiną cukru, można posypać czarnym sezamem. Wstawić do silnie nagrzanego piekarnika ma 15-20 minut.