Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kruche ciasteczka.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 338
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1953
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3914
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3776
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 534
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 338
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1953
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3914
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3776
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 534
Składniki
Żółtko oddzielić od białka, żółtko razem z cedzakiem włożyć do rondelka z wrzącą wodą. Trzymać około 15 minut w temperaturze 80 C.
Do przesianej mąki dodać tłuszcz, posiekać nożem, dodać żółtko, przesiany cukier, śmietanę, szybko zagnieść ciasto. Odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Następnie wałkować ciasto na grubość 0,5-1 cm i wykrawać dowolne wzory.
Ciastka posmarować roztrzepanym białkiem z odrobiną cukru, można posypać czarnym sezamem. Wstawić do silnie nagrzanego piekarnika ma 15-20 minut.