Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znów nas naszło na deser z orzechami. Tym razem kruchutkie ciasteczka z pyszną bezą orzechową.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117497
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8140
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3044
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1808
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1393
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117497
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8140
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3044
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1808
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1393
Składniki
Na stolnicy siekamy mąkę z żółtkami i margaryną oraz cukrem pudrem. Dodajemy następnie 2 -3 łyżki śmietany by zlepić ciasto. Gotowe ciasto owinięte w folię spożywczą wkładamy na 10 minut do zamrażalki. W tym czasie prażymy w piekarniku orzechy kilka minut, następnie mielimy je w maszynce. Ubijamy 3 białka na sztywno z cukrem, pod koniec dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Ciasto wałkujemy na cienki placek, szklanką wycinamy kółka, na środek każdego nakładamy łyżeczkę bezy. Zlepiamy ciasto w czterech miejscach tworząc taką poduszeczkę.
Ciasteczka wstawiamy do piekarnika na 20-30 minut i pieczemy w 170 stopniach na złoty kolor. SMACZNEGO