Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste do wykonania, kruche. Pięknie wyglądają nakrapiane kawałkami czerwonej żurawiny i zielonych pistacji. Z podanej proporcji wychodzi około 50 ciasteczek.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 364
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 388
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 364
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 388
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Masło utrzeć w misie, dodać cukier puder, sól, mleko i utrzeć do białości; dodać pistacje i pokrojoną na mniejsze kawałki żurawinę, następnie dodać mąkę i dobrze wszystko wymieszać. Podzielić ciasto na dwie części i z każdej uformować wałeczek o średnicy ok. 4 cm. Zawinąć w folię i umieścić na noc w lodówce.
Rano nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni. Następnie pokroić ciasto na 5-7 mm plasterki. Układać na blasze wyłożonej papierem (niezbyt blisko siebie) i piec ok. 10-12 minut.
Wystudzić na kratce i przechowywać w hermetycznym pudełku.