Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie kruche ciasto z borówkami to świetny sposób na wykorzystanie sezonowych owoców. Maślane ruloniki, które w środku mają owoce wyglądają bardzo apetycznie a kształt w jakim jest zrobione zachęca tylko do spróbowania i przekonania się jakie to jest pyszne! Gwarantuję, że przepadniesz po pierwszym kawałku!
275g mąki łączymy z krupczatką, cukrami, proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Wbijamy żółtka i dodajemy masło starte na tarce. Zagniatamy, następnie dodajemy śmietanę i szybko wyrabiamy ciasto. Pod koniec, kiedy ciasto będzie się kleić dodajemy 25g mąki, zagniatamy tylko do jej wchłonięcia. Formujemy kulę, spłaszczamy. Owijamy folią spożywczą i wykładamy do zamrażarki na godzinę.
Borówki myjemy, osuszamy i łączymy z cukrem oraz mąka ziemniaczaną.
Na podsypanym blacie mąka wałkujemy ciasto. Kroimy na paski o szerokości około 7-8cm. Wzdłuż na środku każdego układamy owoce, sklejamy i rolujemy. Tortownicę o średnicy 27 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ostrożnie przekładamy ruloniki ciasta i układamy w kształcie ślimaka. Pieczemy w 180° około 50-55minut na złoty kolor do tzw suchego patyczka. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego
To bardzo smaczny sernik, wprost rozpływający się w ustach.
Odsłon: 1678
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 50
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10511
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 380
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 122
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 50
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10511
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 380
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 122
Składniki
275g mąki łączymy z krupczatką, cukrami, proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Wbijamy żółtka i dodajemy masło starte na tarce. Zagniatamy, następnie dodajemy śmietanę i szybko wyrabiamy ciasto. Pod koniec, kiedy ciasto będzie się kleić dodajemy 25g mąki, zagniatamy tylko do jej wchłonięcia. Formujemy kulę, spłaszczamy. Owijamy folią spożywczą i wykładamy do zamrażarki na godzinę. Borówki myjemy, osuszamy i łączymy z cukrem oraz mąka ziemniaczaną. Na podsypanym blacie mąka wałkujemy ciasto. Kroimy na paski o szerokości około 7-8cm. Wzdłuż na środku każdego układamy owoce, sklejamy i rolujemy. Tortownicę o średnicy 27 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ostrożnie przekładamy ruloniki ciasta i układamy w kształcie ślimaka. Pieczemy w 180° około 50-55minut na złoty kolor do tzw suchego patyczka. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 123
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 45