Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu mniammmm....
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99201
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1049
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13839
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99201
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1049
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5124
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13839
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto dodając ewentualnie więcej mąki lub śmietany-zależy czego wymaga ciasto. Schłodzić w lodówce jakieś 30 minut.Trzy równe blachy wyłożyć papierem i wykleić ciastem.
Na patelni rozpuścić margarynę, cukier i miód.Dodać słonecznik. Chwilę podsmażyć i wyłożyć równomiernie na jeden placek.Następnie upiec placki w temp 180 st.C każdy na złoty kolor.Przy czym ten ze słonecznikiem trzeba piec ciut dłużej-aż brzegi słonecznika zrobią się lekko brązowe.
Przygotować masę nr 1. Z mleka, mąki i cukru ugotować budyń.Zdjąć z ognia i odczekać 5 minut.Po tym czasie wmieszać olejek migdałowy i pół kostki miękkiego masła.Gorącą masę wyłożyć na jeden placek, przykryć od razu drugim.Następnie wyłożyć marmoladę i przykryć plackiem z zapieczonym słonecznikiem.Smacznego:)