Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu mniammmm....
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16846
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 841
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23868
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16846
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 319
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 841
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23868
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto dodając ewentualnie więcej mąki lub śmietany-zależy czego wymaga ciasto. Schłodzić w lodówce jakieś 30 minut.Trzy równe blachy wyłożyć papierem i wykleić ciastem.
Na patelni rozpuścić margarynę, cukier i miód.Dodać słonecznik. Chwilę podsmażyć i wyłożyć równomiernie na jeden placek.Następnie upiec placki w temp 180 st.C każdy na złoty kolor.Przy czym ten ze słonecznikiem trzeba piec ciut dłużej-aż brzegi słonecznika zrobią się lekko brązowe.
Przygotować masę nr 1. Z mleka, mąki i cukru ugotować budyń.Zdjąć z ognia i odczekać 5 minut.Po tym czasie wmieszać olejek migdałowy i pół kostki miękkiego masła.Gorącą masę wyłożyć na jeden placek, przykryć od razu drugim.Następnie wyłożyć marmoladę i przykryć plackiem z zapieczonym słonecznikiem.Smacznego:)