Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasto kruche ze śliwkami, ciasto przygotowane na mace kukurydzianej. Przepis prosty a ciasto bardzo smaczne , rozpływające się w ustach. Polecam
blaszka średniej wielkości, nóż, miska, szklanka,
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 72
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 750
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 365
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 134
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 72
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 750
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 365
Składniki
Mąkę siekamy nożem z masłem i cukrem, następnie wyrabiamy na jednolitą masę. Wkładamy do lodówki w celu schłodzenia na 30 minut. Śliwki myjemy, osuszamy i usuwamy pestki. Następnie kroimy w kostkę. Średniej wielkości blaszkę smarujemy masłem , oprószamy mąką kukurydzianą, rozkładamy 1/3 ciasta na ciasto rozkładamy pokrojone śliwki a na górę rozkruszamy pozostałe ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 45 minut. Po czym wyjmujemy studzimy i opcjonalnie możemy oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Wyłożenie ciasta na blaszkę.
Ciasto przygotowane do pieczenia.
Ciasto gotowe do podania.