Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu :)
Składniki :
50g drożdży
4 szkl mąki
1 szkl śmietany 18%
200 g masła
2 żółtka
1 czubata łyżka cukru pudru
szczypta soli
dodatkowo :
cukier puder
mleko do posmarowania rogalików
Przygotowanie :
Drożdże bardzo dokładnie mieszamy ze śmietaną.
Mąkę przesiewamy wraz z solą na stolnicę. Dodajemy posiekane masło, śmietanę, żółtka, cukier puder, a następnie krótko zagniatamy gładkie ciasto.
Dzielimy całość na 3 części i rozwałkowujemy na kształt koła, a następnie dzielimy na 8 trójkątów. Kładziemy nadzienie i zwijamy ciasto formując rogalik.
Rogaliki układamy na natłuszczonej blaszce, smarujemy mlekiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170st. C ok. 20 - 25 min, a zależności od wielkości rogalików.
Ostudzone obsypujemy cukrem pudrem.
Pogoda niestety nie rozpieszcza, więc przed nami coraz dłuższe jesienne wiecz...
Odsłon: 10628
Najlepiej smakują podane z herbatą. Przepis pochodzi z 424. odcinak programu...
Odsłon: 7349
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1618
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17445
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 394
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7671
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1618
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17445
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 394
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7671
Składniki
Składniki : 50g drożdży 4 szkl mąki 1 szkl śmietany 18% 200 g masła 2 żółtka 1 czubata łyżka cukru pudru szczypta soli dodatkowo : cukier puder mleko do posmarowania rogalików
Przygotowanie : Drożdże bardzo dokładnie mieszamy ze śmietaną. Mąkę przesiewamy wraz z solą na stolnicę. Dodajemy posiekane masło, śmietanę, żółtka, cukier puder, a następnie krótko zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy całość na 3 części i rozwałkowujemy na kształt koła, a następnie dzielimy na 8 trójkątów. Kładziemy nadzienie i zwijamy ciasto formując rogalik. Rogaliki układamy na natłuszczonej blaszce, smarujemy mlekiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170st. C ok. 20 - 25 min, a zależności od wielkości rogalików. Ostudzone obsypujemy cukrem pudrem.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Pieczywo
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Pieczywo
Bułki z nadzieniem pieczarkowym.
Pieczywo
Chleb drożdżowy bengalski, pewniak, robić wieczorem
Szybki chlebek z sezamem
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciut...
Odsłon: 2048
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Ten chlebek to hit do grilla. Polecam, bo jest pyszny! Przygotowanie jest łat...
Odsłon: 4285