Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste rogaliki z kruchego ciasta z dodatkiem śmietany, mogą być nadziewane ulubionym dżemem, kostką czekolady czy łyżeczką masy makowej. Rogaliki znikają w mig ;) Najlepsze są zaraz po upieczeniu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22972
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15388
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22972
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15388
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać posiekaną margarynę, śmietanę i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować na koło, na grubość około 0,5cm, podsypując mąką. Następnie powycinać trójkąty. Na środek trójkąta nałożyć nadzienie. Ciasto zwijać i nadać mu kształt rożka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec około 20-25 (do zarumienienia).
Rożki można ozdobić cukrem pudrem, lukrem bądź czekoladą.