Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste rogaliki z kruchego ciasta z dodatkiem śmietany, mogą być nadziewane ulubionym dżemem, kostką czekolady czy łyżeczką masy makowej. Rogaliki znikają w mig ;) Najlepsze są zaraz po upieczeniu.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21151
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25280
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 93
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 118
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21151
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25280
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 93
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 118
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać posiekaną margarynę, śmietanę i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować na koło, na grubość około 0,5cm, podsypując mąką. Następnie powycinać trójkąty. Na środek trójkąta nałożyć nadzienie. Ciasto zwijać i nadać mu kształt rożka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec około 20-25 (do zarumienienia).
Rożki można ozdobić cukrem pudrem, lukrem bądź czekoladą.