Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste rogaliki z kruchego ciasta z dodatkiem śmietany, mogą być nadziewane ulubionym dżemem, kostką czekolady czy łyżeczką masy makowej. Rogaliki znikają w mig ;) Najlepsze są zaraz po upieczeniu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać posiekaną margarynę, śmietanę i cukier. Szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Po schłodzeniu, ciasto rozwałkować na koło, na grubość około 0,5cm, podsypując mąką. Następnie powycinać trójkąty. Na środek trójkąta nałożyć nadzienie. Ciasto zwijać i nadać mu kształt rożka. Układać je na blaszce z papierem do pieczenia. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C, piec około 20-25 (do zarumienienia).
Rożki można ozdobić cukrem pudrem, lukrem bądź czekoladą.