Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z pianką i agrestem. Ciasto z kruszonką, wyszło kruche i bardzo dobre.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13372
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1525
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14718
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6064
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13372
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1525
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14718
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6064
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i żółtkami. Przesiać tam mąkę z proszkiem, dodać ekstrakt i zmiksować na żwirek. 1/3 ciasta odłożyć na kruszonkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto posypać grysikiem, albo bułką tartą. Agrest rozrzucić po cieście.
pianka-Białka ubić ze szczyptą soli, potem po trochu dodawanym cukrem. Przesiać tam budynie, na niskich obrotach miksera krótko zmiksować. Dalej miksując dodać ekstrakt i olej. Wyłożyć na agrest i rozsmarować.
Pozostawione ciasto rozsypać na piance.
Piec ok 1 godz. w 175 *C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem, żeby za mocno nie zbrązowiało. Po przestygnięciu placka, oprószyć cukrem pudrem.