Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest miękki , jak to zwykle bywa ze jabłecznik jeat dobry na drugi dzień , akurat tym można się delektowac zaraz po upieczeniu, polecam
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 1012
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 253
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 1012
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 253
Składniki
margarynę , mąkę z proszkiem , póżniej dodac żółtka utarte z cukrem śmietanę i cukier waniliowy, wyrobic miękkie ciasto , ma odstawac od reki .Włozyc do lodówki na 0.5 godz
podczas gdy ciasto jest w lodówce , przygotowujemy jabłka :obieramy ,ścieramy na tarce o grubszych oczkach , wyciskamy z lekko z soku , nastepnie mieszamy z cukrem waniliowym i bułką tartą lub cynamonem
Ciasto wyciągamy z lodówki dzielimy na 2 cześci jedną rozwałkowac i dac na duża blaszkę , układamy przygotowane jabłka i dajemy 2 cześc rozwałkowanego ciasta, można wierzch nakłóc kilka razy widelcem
Pieczemy w temp 190 stopni przez ok, 40 min. Gdy gotowe udekorowac pudrem lub jak wyżej na zdjęciu wg uznania
Przepisy Desery
Desery
Keks
Desery
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao
Desery
Pascha - przepis Magdy Gessler
Desery
Różana pascha z bakaliami
Keks
Keks to jedno z najprostszych w przygotowaniu ciast. Wystarczy utrzeć ze sobą...
Odsłon: 35
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao to hit tegorocznej Wielkanocy. Pys...
Odsłon: 31