Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest miękki , jak to zwykle bywa ze jabłecznik jeat dobry na drugi dzień , akurat tym można się delektowac zaraz po upieczeniu, polecam
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1874
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14630
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19689
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1874
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14630
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19689
Składniki
margarynę , mąkę z proszkiem , póżniej dodac żółtka utarte z cukrem śmietanę i cukier waniliowy, wyrobic miękkie ciasto , ma odstawac od reki .Włozyc do lodówki na 0.5 godz
podczas gdy ciasto jest w lodówce , przygotowujemy jabłka :obieramy ,ścieramy na tarce o grubszych oczkach , wyciskamy z lekko z soku , nastepnie mieszamy z cukrem waniliowym i bułką tartą lub cynamonem
Ciasto wyciągamy z lodówki dzielimy na 2 cześci jedną rozwałkowac i dac na duża blaszkę , układamy przygotowane jabłka i dajemy 2 cześc rozwałkowanego ciasta, można wierzch nakłóc kilka razy widelcem
Pieczemy w temp 190 stopni przez ok, 40 min. Gdy gotowe udekorowac pudrem lub jak wyżej na zdjęciu wg uznania