Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam nadwyżkę brzoskwiniowych kubusiów i wymyśliłam sobie taki torcik. Moim zdaniem pycha.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 906
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 906
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Z wymienionych składników upiec biszkopt, a po wystudzeniu przekroić na 3 równe blaty.
Ugotować budyń z 2,5 butelki kubusia i 2 budyniów. Gorący budyń wylać na pierwszy blat i zaraz przykryć drugim blatem. Lekko przydusić.
Ugotować następny budyń i wylać na drugi blat, przykryć trzecim blatem. Lekko przydusić. Ostudzić całość i schłodzić w lodówce.
Całość polać polewą czekoladową wykonaną z 0,5 kostki masła, 5 łyżek śmietany, 2 łyżek cukru i 2 łyżek kakao. Gdy polewa będzie płynna dodać 2 łyżeczki żelatyny, uprzednio rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody.
Ponownie schłodzić w lodówce i gotowe.
Smacznego