Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe kuleczki z migdałami to pomysł na pyszny dodatek do kawy. Przygotowanie nie wymaga dużo pracy a efekt miło zaskakuje.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16722
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 415
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16722
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 415
Składniki
Mleko zagotować, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Połączyć z mlekiem w proszku, przykryć i ostudzić.
Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Następnie ucierając dodawać stopniowo zimny kokos i likier. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Z masy formować kuleczki i wkładać po 1 migdale.
Uformować kuleczki, obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.