Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowe kuleczki z migdałami to pomysł na pyszny dodatek do kawy. Przygotowanie nie wymaga dużo pracy a efekt miło zaskakuje.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113079
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 602
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113079
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 470
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 602
Składniki
Mleko zagotować, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Połączyć z mlekiem w proszku, przykryć i ostudzić.
Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Następnie ucierając dodawać stopniowo zimny kokos i likier. Odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Z masy formować kuleczki i wkładać po 1 migdale.
Uformować kuleczki, obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.