Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najprostsze trufle, w moich dawnych czasach nazywane " kartofelkami ". W tych podstawą są moje własnoręcznie wykonana kruche migdałowe ciasteczka.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3842
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 406
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3842
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 406
Składniki
Najpierw daktyle i zalewamy niewielką ilością gorącej wody, przykrywamy i czekamy aż namiękną. Ciasteczka owijamy folią przezroczystą i lekko wałkujemy, zostawiając większe kawałki nie rozgniecione. Żurawinę chwilę moczymy w gorącej wodzie i osączamy. Namoczone daktyle miksujemy z orzechami i taką ilością wody z moczenia aby powstała gęsta papka. Do większej miski przesypujemy pokruszone ciasteczka. Dodajemy do nich żurawinę, pestki słonecznika, morele pokrojone w cienkie paseczki, zmiksowane daktyle i rozpuszczone masło. Wszystko łączymy wilgotnymi rękoma. Gotowe kuleczki obtaczamy w kakao i przechowujemy w lodówce.