Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najprostsze trufle, w moich dawnych czasach nazywane " kartofelkami ". W tych podstawą są moje własnoręcznie wykonana kruche migdałowe ciasteczka.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15191
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1854
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15191
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1854
Składniki
Najpierw daktyle i zalewamy niewielką ilością gorącej wody, przykrywamy i czekamy aż namiękną. Ciasteczka owijamy folią przezroczystą i lekko wałkujemy, zostawiając większe kawałki nie rozgniecione. Żurawinę chwilę moczymy w gorącej wodzie i osączamy. Namoczone daktyle miksujemy z orzechami i taką ilością wody z moczenia aby powstała gęsta papka. Do większej miski przesypujemy pokruszone ciasteczka. Dodajemy do nich żurawinę, pestki słonecznika, morele pokrojone w cienkie paseczki, zmiksowane daktyle i rozpuszczone masło. Wszystko łączymy wilgotnymi rękoma. Gotowe kuleczki obtaczamy w kakao i przechowujemy w lodówce.