Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chrust bez zagniatania i wałkowania :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11489
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1232
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12039
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2283
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11489
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1232
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12039
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2283
Składniki
Żółtka ubijamy z cukrami na jasną, puszystą masę a następnie dodajemy do niej na zmianę po trochę mleka i mąki. Kiedy składniki się połączą, ciasto delikatnie mieszamy z białkami ubitymi z solą na sztywną pianę. Ciasto będzie dość płynne, ale takie ma być. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego lub do butelki i wyciskamy na mocno rozgrzany tłuszcz tworząc zawijasy. Po chwili obracamy je i smażymy z drugiej strony.Chrustu nie smażymy zbyt długo, tylko do lekkiego zrumienienia. Wyjęty z oleju chrust układamy na ręczniku papierowym a następnie oprószamy cukrem pudrem. Najlepiej smakuje lekko ciepły, prosto po usmażeniu. SMACZNEGO!!!