Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chrust bez zagniatania i wałkowania :)
Żółtka ubijamy z cukrami na jasną, puszystą masę a następnie dodajemy do niej na zmianę po trochę mleka i mąki. Kiedy składniki się połączą, ciasto delikatnie mieszamy z białkami ubitymi z solą na sztywną pianę. Ciasto będzie dość płynne, ale takie ma być.
Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego lub do butelki i wyciskamy na mocno rozgrzany tłuszcz tworząc zawijasy. Po chwili obracamy je i smażymy z drugiej strony.Chrustu nie smażymy zbyt długo, tylko do lekkiego zrumienienia.
Wyjęty z oleju chrust układamy na ręczniku papierowym a następnie oprószamy cukrem pudrem.
Najlepiej smakuje lekko ciepły, prosto po usmażeniu.
SMACZNEGO!!!
Bardzo łatwy przepis na faworki. Smaczne i dość szybkie w przygotowaniu. Pol...
Odsłon: 41107
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w...
Odsłon: 139
Fantazyjnie zakręcona czekolada dla wielbicieli białej i gorzkiej czekolady o...
Odsłon: 18237
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 174
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w...
Odsłon: 139
Fantazyjnie zakręcona czekolada dla wielbicieli białej i gorzkiej czekolady o...
Odsłon: 18237
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 174
Składniki
Żółtka ubijamy z cukrami na jasną, puszystą masę a następnie dodajemy do niej na zmianę po trochę mleka i mąki. Kiedy składniki się połączą, ciasto delikatnie mieszamy z białkami ubitymi z solą na sztywną pianę. Ciasto będzie dość płynne, ale takie ma być. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego lub do butelki i wyciskamy na mocno rozgrzany tłuszcz tworząc zawijasy. Po chwili obracamy je i smażymy z drugiej strony.Chrustu nie smażymy zbyt długo, tylko do lekkiego zrumienienia. Wyjęty z oleju chrust układamy na ręczniku papierowym a następnie oprószamy cukrem pudrem. Najlepiej smakuje lekko ciepły, prosto po usmażeniu. SMACZNEGO!!!
Przepisy Desery
Desery
Wiśnia w czekoladzie - bez pieczenia
Desery
Koperty z borówkami
Desery
Ciasto Stracciatella z borówkami
Desery
Placek cappucino
Wiśnia w czekoladzie - bez pieczenia
Dzisiaj zapraszam na szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia – tym razem o klas...
Odsłon: 227
Koperty z borówkami
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 174