Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chrust bez zagniatania i wałkowania :)
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 193
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 193
Składniki
Żółtka ubijamy z cukrami na jasną, puszystą masę a następnie dodajemy do niej na zmianę po trochę mleka i mąki. Kiedy składniki się połączą, ciasto delikatnie mieszamy z białkami ubitymi z solą na sztywną pianę. Ciasto będzie dość płynne, ale takie ma być. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego lub do butelki i wyciskamy na mocno rozgrzany tłuszcz tworząc zawijasy. Po chwili obracamy je i smażymy z drugiej strony.Chrustu nie smażymy zbyt długo, tylko do lekkiego zrumienienia. Wyjęty z oleju chrust układamy na ręczniku papierowym a następnie oprószamy cukrem pudrem. Najlepiej smakuje lekko ciepły, prosto po usmażeniu. SMACZNEGO!!!