Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na tłusty czwartek. Zamiast tradycyjnego chrustu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13563
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 918
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13563
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 918
Składniki
Mąkę wymieszać z mlekiem, żółtkami i wódką. Dodać białka ubite z cukrem pudrem. Piekłam we frytkownicy w temp. 180* Ciasto wyciskałam za pomocą rękawa cukierniczego, przez tutki o dużym otworze. Należy smażyć z obu stron. Posypać obficie cukrem pudrem