Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na tłusty czwartek. Zamiast tradycyjnego chrustu.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35681
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1200
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Mąkę wymieszać z mlekiem, żółtkami i wódką. Dodać białka ubite z cukrem pudrem. Piekłam we frytkownicy w temp. 180* Ciasto wyciskałam za pomocą rękawa cukierniczego, przez tutki o dużym otworze. Należy smażyć z obu stron. Posypać obficie cukrem pudrem