Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto z lodówki jest idealna na upały
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1607
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 531
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 321
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 240
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4210
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1607
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 531
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 321
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 240
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 4210
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ok. 15 minut). Wciągamy go z garnka i rozkładamy na talerzu tak, aby się nie posklejał.
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy ją, aby lekko przestygła.
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy każdą na pół lub na mniejsze kawałki. Foremkę do keksa wyścielamy folią aluminiową i kładziemy na spodzie pierwszy płat makaronu, rozkładamy na nim gęsto część przygotowanych truskawek. Zalewamy całość galaretką tak, aby zakryła ona truskawki. Kładziemy na to kolejny płat makaronu i powtarzamy wszystkie czynności jak w poprzednim płacie. Postępujemy tak do momentu, aż wykorzystamy wszystkie truskawki i galaretkę. Ostatnia warstwa powinna być przykryta płatem makaronu. Foremkę z lasagne wstawiamy do lodówki, aby galaretka zastygła.