Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto z lodówki jest idealna na upały
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13301
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 517
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9909
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13301
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 517
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9909
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ok. 15 minut). Wciągamy go z garnka i rozkładamy na talerzu tak, aby się nie posklejał.
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy ją, aby lekko przestygła.
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy każdą na pół lub na mniejsze kawałki. Foremkę do keksa wyścielamy folią aluminiową i kładziemy na spodzie pierwszy płat makaronu, rozkładamy na nim gęsto część przygotowanych truskawek. Zalewamy całość galaretką tak, aby zakryła ona truskawki. Kładziemy na to kolejny płat makaronu i powtarzamy wszystkie czynności jak w poprzednim płacie. Postępujemy tak do momentu, aż wykorzystamy wszystkie truskawki i galaretkę. Ostatnia warstwa powinna być przykryta płatem makaronu. Foremkę z lasagne wstawiamy do lodówki, aby galaretka zastygła.