Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik jest delikatny, rozpływa się w ustach, jest słodko-kwaskowaty..............SMACZNEGO!!!
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 134
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 79
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 134
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 79
Składniki
ciastka kruche kupione na wagę w rozdrabniaczu zmiksować na drobno, wymieszać ze stopionym masłem i dać na dno blaszki 24x29 cm przyklepując po wierzchu
żółtka, cukier w robocie utrzeć z 5 minut na dużych obrotach, dodać budyń, ser z wiaderka i tylko składniki połączyć na średnich obrotach bez długiego mieszania
misę wyjąć z robota, wsypać czarną porzeczkę i łyżką wyymieszać
ubitą na sztywno pianę łyżką delikatnie wmieszać w sernik
sernik wyłożyć na ciastka w blaszce i piec w 180 C około 60 minut
sernik zostawić do wystudzenia i schować do lodówki na kilka godzin przed krojeniem