Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto, które zrobicie bez użycia miksera. Wystarczy do miski wsypać składniki suche, dodać składniki mokre, wymieszać i gotowe. Dodatkowo na wierzch wyłożyłam jagody. Ciasto można posypać cukrem pudrem. Polewa nie jest tu konieczna, ale jak dla mnie z polewą smakuje lepiej.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12670
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5896
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12670
Składniki
Czekoladę posiekać nożem. Składniki suche (mąkę, cukier, sodę, kakao, cynamon) wsypać do miski i wymieszać. Następnie wbić jajka, wlać olej i wodę. Dodać powidła. Wszystko wymieszać łyżką. Wsypać posiekaną czekoladę i ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Na wierzch wyłożyć jagody.
Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 60-65 minut. To już zależy od piekarnika. Kiedy ciasto wystygnie, przygotować polewę. Śmietankę wlać do rondelka i podgrzać. Dodać czekoladę połamaną na kawałki. Mieszać do rozpuszczenia się czekolady. Uważajcie żeby nie zagotować śmietanki. Tak przygotowaną polewą udekorować ciasto.