Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto, które zrobicie bez użycia miksera. Wystarczy do miski wsypać składniki suche, dodać składniki mokre, wymieszać i gotowe. Dodatkowo na wierzch wyłożyłam jagody. Ciasto można posypać cukrem pudrem. Polewa nie jest tu konieczna, ale jak dla mnie z polewą smakuje lepiej.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 127
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 706
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 127
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 706
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Czekoladę posiekać nożem. Składniki suche (mąkę, cukier, sodę, kakao, cynamon) wsypać do miski i wymieszać. Następnie wbić jajka, wlać olej i wodę. Dodać powidła. Wszystko wymieszać łyżką. Wsypać posiekaną czekoladę i ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Na wierzch wyłożyć jagody.
Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 60-65 minut. To już zależy od piekarnika. Kiedy ciasto wystygnie, przygotować polewę. Śmietankę wlać do rondelka i podgrzać. Dodać czekoladę połamaną na kawałki. Mieszać do rozpuszczenia się czekolady. Uważajcie żeby nie zagotować śmietanki. Tak przygotowaną polewą udekorować ciasto.