Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny lodowy deser
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117973
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1525
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117973
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1525
Składniki
Do 250 ml kompotu z wiśni wsypujemy około 5 gr żelatyny, mieszamy cały czas gotując na małym ogniu. Powstałą masę przelewamy do prostokątnego pojemniczka, i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy trochę ostygnie przekładamy do lodówki. Wiśniowa galaretka będzie gotowa do użycia gdy całkowicie stężeje. Gdy galaretkę mamy gotową zabierzemy się za ciasteczkowy dodatek. Do kielicha blendera wrzucamy 6 sztuk wydrylowanych wiśni z kompotu, pokruszone ciasteczka owsiane z czekoladą, a na koniec dolewamy łyżkę pozostawionego kompotu i blendujemy na gładką masę. Porcję lodów śmietankowych smarujemy powstałą masą ciasteczkowo-wiśniową i na koniec nakładamy galaretkę wiśniową. Smacznego!