Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny lodowy deser
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88465
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11742
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1867
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88465
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11742
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1867
Składniki
Do 250 ml kompotu z wiśni wsypujemy około 5 gr żelatyny, mieszamy cały czas gotując na małym ogniu. Powstałą masę przelewamy do prostokątnego pojemniczka, i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy trochę ostygnie przekładamy do lodówki. Wiśniowa galaretka będzie gotowa do użycia gdy całkowicie stężeje. Gdy galaretkę mamy gotową zabierzemy się za ciasteczkowy dodatek. Do kielicha blendera wrzucamy 6 sztuk wydrylowanych wiśni z kompotu, pokruszone ciasteczka owsiane z czekoladą, a na koniec dolewamy łyżkę pozostawionego kompotu i blendujemy na gładką masę. Porcję lodów śmietankowych smarujemy powstałą masą ciasteczkowo-wiśniową i na koniec nakładamy galaretkę wiśniową. Smacznego!