Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie, truskawkowo, słodko !
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93428
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1883
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5702
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5681
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93428
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1883
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5702
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5681
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem. Białka ubić, dodać do żółtek. Wymieszać z mąkami i wyrobić ciasto. Następnie wyrobione ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć z formy, ostudzić i poziomo przekroić na pół.
Wykonanie kremu: Truskawki oczyścić, kilka odłożyć, a resztę pokroić i skropić sokiem z cytryny, wymieszać ze śmietaną ubitą z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Składanie tortu: Krążek biszkoptu włożyć do tortownicy, skropić sokiem z truskawek, nałożyć warstwę kremu truskawkowego. Ułożyć drugi krążek biszkoptu, na nim resztę kremu. Tort mrozić 6 godzin. Ozdobić truskawkami.