Do góry

Desery Przepis na:

Lody bananowe z masłem orzechowym

Lody bananowe z masłem orzechowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 989

Dodano:

Odsłon: 6632

Są to najprostsze lody na świecie, a ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut, nie licząc oczekiwania na zamrożenie bananów.

Składniki

  • 2 bardzo dojrzałe banany (w kropki)
  • 2 łyżki masła orzechowego
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Banany obrać, pokroić w 3cm kawałki, umieścić w woreczku, zawiązać i włożyć do zamrażarki na ok 4 godziny (można dłużej).
    Zamrożone banany wyjąć z woreczka, przełożyć do blendera, zmiksować na jednolitą masę. Dodać masło orzechowe, znów krótko zmiksować. Po nałożeniu do pucharków lub rożków lody można posypać orzechami. Lody podawać od razu.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń