Są to najprostsze lody na świecie, a ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut, nie licząc oczekiwania na zamrożenie bananów.
Lody bananowe z masłem orzechowym
Składniki
- 2 bardzo dojrzałe banany (w kropki)
- 2 łyżki masła orzechowego
Składniki
- 2 bardzo dojrzałe banany (w kropki)
- 2 łyżki masła orzechowego

Etapy przygotowania
Banany obrać, pokroić w 3cm kawałki, umieścić w woreczku, zawiązać i włożyć do zamrażarki na ok 4 godziny (można dłużej). Zamrożone banany wyjąć z woreczka, przełożyć do blendera, zmiksować na jednolitą masę. Dodać masło orzechowe, znów krótko zmiksować. Po nałożeniu do pucharków lub rożków lody można posypać orzechami. Lody podawać od razu. Smacznego!

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (3)



Składniki
- 2 bardzo dojrzałe banany (w kropki)
- 2 łyżki masła orzechowego
Banany obrać, pokroić w 3cm kawałki, umieścić w woreczku, zawiązać i włożyć do zamrażarki na ok 4 godziny (można dłużej). Zamrożone banany wyjąć z woreczka, przełożyć do blendera, zmiksować na jednolitą masę. Dodać masło orzechowe, znów krótko zmiksować. Po nałożeniu do pucharków lub rożków lody można posypać orzechami. Lody podawać od razu. Smacznego!
Rewelacja !!!!!!!!! Próbowałam i jest to najlepsza potrawa jaką tu znalazłam !!!!!!
Danie wygląda bardzo apetycznie. Zdjęcie, jak zawsze bardzo ładne. Jestem pełen podziwu dla Ciebie. Pozdrawiam!
Szkoda, że można mieć tylko jedną żonę, druga pochodziłaby z Indii. Codziennie aromatyczne wspaniałości na talerzu. Idę do sklepu może znajdę jaką hinduskę...hinduską potrawę :D