Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody bez jajek i śmietany, kremowe i bardzo smaczne.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4803
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 543
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15857
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4803
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 543
Składniki
Orzechy lekko posiekać i uprażyć na suchej patelni. Kupując banany zawsze część kroję w plasterki i zamrażam. Pudełko z bananami wyjmuję na 10-15 minut przed miksowaniem. Do blendera włożyć zmrożone plasterki banana, cukier puder, miód płynny, trawę cytrynową i jogurt. Wszystko zblendować najpierw pulsacyjne potem normalnie. Pod koniec dodać część orzechów i sok z cytryny do smaku. Gotowe lody posypać orzechami, startą czekoladą i ew. polać miodem lub syropem klonowym.