Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody bez jajek i śmietany, kremowe i bardzo smaczne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5463
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 971
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11910
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5105
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1395
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5463
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 971
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11910
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5105
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1395
Składniki
Orzechy lekko posiekać i uprażyć na suchej patelni. Kupując banany zawsze część kroję w plasterki i zamrażam. Pudełko z bananami wyjmuję na 10-15 minut przed miksowaniem. Do blendera włożyć zmrożone plasterki banana, cukier puder, miód płynny, trawę cytrynową i jogurt. Wszystko zblendować najpierw pulsacyjne potem normalnie. Pod koniec dodać część orzechów i sok z cytryny do smaku. Gotowe lody posypać orzechami, startą czekoladą i ew. polać miodem lub syropem klonowym.