Do góry

Desery Przepis na:

Lody bananowo orzechowe

Lody bananowo orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 620 Ocena: 11212

Dodano:

Odsłon: 666

Lody bez jajek i śmietany, kremowe i bardzo smaczne.

Składniki

  • banany 285 g ( bez skórki)
  • jogurt naturalny 180 g
  • orzechy włoskie kilka sztuk
  • cukier puder 2,5 czubate łyzeczki
  • trawa cytrynowa 1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny kilka kropli
  • miód lub syrop klonowy 1 łyżka + do polania
  • czekolada 3 cząstki do starcia
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Orzechy lekko posiekać i uprażyć na suchej patelni.
    Kupując banany zawsze część kroję w plasterki i zamrażam.
    Pudełko z bananami wyjmuję na 10-15 minut przed miksowaniem.
    Do blendera włożyć zmrożone plasterki banana, cukier puder, miód płynny, trawę cytrynową i jogurt. Wszystko zblendować najpierw pulsacyjne potem normalnie. Pod koniec dodać część orzechów i sok z cytryny do smaku.
    Gotowe lody posypać orzechami, startą czekoladą i ew. polać miodem lub syropem klonowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń