Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser w postaci lodów na ochłodę :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 186
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4208
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 59
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 186
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2835
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4208
Składniki
Białka ubijamy z połową cukru. Żółtka ucieramy pięć minut z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Białka łączymy z żółtkami i ucieramy razem 10 minut. Śmietankę ubijamy na sztywno łączmy z ubitymi jajkami. Razem ubijamy jeszcze chwilę. Gotowe lody wlewamy do szklanek i wkładamy na 4-5 godzin do zamrażalnika. Można podzielić na kilka części i do jednej dodać kakao do innej kawę i będą miały różne smaki.