Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser w postaci lodów na ochłodę :)
Białka ubijamy z połową cukru. Żółtka ucieramy pięć minut z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Białka łączymy z żółtkami i ucieramy razem 10 minut. Śmietankę ubijamy na sztywno łączmy z ubitymi jajkami. Razem ubijamy jeszcze chwilę. Gotowe lody wlewamy do szklanek i wkładamy na 4-5 godzin do zamrażalnika. Można podzielić na kilka części i do jednej dodać kakao do innej kawę i będą miały różne smaki.
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 109
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 2230
Marynowane grzybki to jedna z najbardziej lubianych i popularnych przekąsek,...
Odsłon: 823
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 109
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 2230
Marynowane grzybki to jedna z najbardziej lubianych i popularnych przekąsek,...
Odsłon: 823
Składniki
Białka ubijamy z połową cukru. Żółtka ucieramy pięć minut z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Białka łączymy z żółtkami i ucieramy razem 10 minut. Śmietankę ubijamy na sztywno łączmy z ubitymi jajkami. Razem ubijamy jeszcze chwilę. Gotowe lody wlewamy do szklanek i wkładamy na 4-5 godzin do zamrażalnika. Można podzielić na kilka części i do jednej dodać kakao do innej kawę i będą miały różne smaki.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto orzechowe z jabłkami
Desery
Szarlotka z budyniową pianką i bezą
Desery
Ciasto półkruche z jabłkami
Desery
Kruche ciasteczka
Ciasto orzechowe z jabłkami
Polecam smaczne ciasto orzechowe z dodatkiem jabłek. Ciasto po upieczeniu je...
Odsłon: 8
Szarlotka z budyniową pianką i bezą
Ciasto szarlotka na kruchym cieście z wysoką, budyniową pianką. Polecam!
Odsłon: 249