Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser w postaci lodów na ochłodę :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15730
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 416
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15730
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 416
Składniki
Białka ubijamy z połową cukru. Żółtka ucieramy pięć minut z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Białka łączymy z żółtkami i ucieramy razem 10 minut. Śmietankę ubijamy na sztywno łączmy z ubitymi jajkami. Razem ubijamy jeszcze chwilę. Gotowe lody wlewamy do szklanek i wkładamy na 4-5 godzin do zamrażalnika. Można podzielić na kilka części i do jednej dodać kakao do innej kawę i będą miały różne smaki.