Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na koniec sezonu jagodowego.....
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 97
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 97
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Jagody włożyć do garnka, dodać cukier i sok z cytryny, gotować na średnim ogniu przez około 10 minut do lekkiego zgęstnienia. Zdjąć z ognia, ostudzić a następnie schłodzić w lodówce.
Serek wymieszać z mlekiem skondensowanym i esencją waniliową. Śmietankę ubić na krem dodać do mascarpone. Masę przełożyć do formy np. keksówki i włożyć do zamrażarki na około godzinę.
Po tym czasie na wierzch wyłożyć dżem jagodowy i lekko przemieszać ze schłodzonym kremem. Zostawić w zamrażarce do stężenia.