Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na koniec sezonu jagodowego.....
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68983
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68983
Składniki
Jagody włożyć do garnka, dodać cukier i sok z cytryny, gotować na średnim ogniu przez około 10 minut do lekkiego zgęstnienia. Zdjąć z ognia, ostudzić a następnie schłodzić w lodówce.
Serek wymieszać z mlekiem skondensowanym i esencją waniliową. Śmietankę ubić na krem dodać do mascarpone. Masę przełożyć do formy np. keksówki i włożyć do zamrażarki na około godzinę.
Po tym czasie na wierzch wyłożyć dżem jagodowy i lekko przemieszać ze schłodzonym kremem. Zostawić w zamrażarce do stężenia.