Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na koniec sezonu jagodowego.....
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 34
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1078
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 444
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3713
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 220
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 34
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1078
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 444
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3713
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 220
Składniki
Jagody włożyć do garnka, dodać cukier i sok z cytryny, gotować na średnim ogniu przez około 10 minut do lekkiego zgęstnienia. Zdjąć z ognia, ostudzić a następnie schłodzić w lodówce.
Serek wymieszać z mlekiem skondensowanym i esencją waniliową. Śmietankę ubić na krem dodać do mascarpone. Masę przełożyć do formy np. keksówki i włożyć do zamrażarki na około godzinę.
Po tym czasie na wierzch wyłożyć dżem jagodowy i lekko przemieszać ze schłodzonym kremem. Zostawić w zamrażarce do stężenia.