Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno waniliowe lody z dodatkiem czekolady.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1889
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14690
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19728
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 168
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1889
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14690
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19728
Składniki
Białka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę.
W osobnym naczyniu ubić na sztywno śmietanę kremówkę i dodać ją do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać.
Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Gotową masę lodową przełożyć do lodówki i schłodzić przez około 2 godziny.
Po tym czasie masę przelać do maszynki do lodów i dalej postępować według jej instrukcji. Smacznego ;)