Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno waniliowe lody z dodatkiem czekolady.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7906
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1184
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13678
Składniki
Białka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę.
W osobnym naczyniu ubić na sztywno śmietanę kremówkę i dodać ją do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać.
Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Gotową masę lodową przełożyć do lodówki i schłodzić przez około 2 godziny.
Po tym czasie masę przelać do maszynki do lodów i dalej postępować według jej instrukcji. Smacznego ;)