Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno waniliowe lody z dodatkiem czekolady.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 540
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15855
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4801
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 540
Składniki
Białka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę.
W osobnym naczyniu ubić na sztywno śmietanę kremówkę i dodać ją do masy żółtkowej, delikatnie wymieszać.
Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Gotową masę lodową przełożyć do lodówki i schłodzić przez około 2 godziny.
Po tym czasie masę przelać do maszynki do lodów i dalej postępować według jej instrukcji. Smacznego ;)