Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec na cieście drożdżowym zapraszam po przepis
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Składniki
Margarynę rozpuszczam odstawiam by ostygła ,mleko delikatnie podgrzewam nie może być gorące tyło ledwo cieple i rozpuszczam w mleku drożdże. Do miski daje mąkę z cukrem, cukrem wanilinowym szczyptą soli wbijam 4 jajka wlewam tłuszcz ,rozpuszczone drodze z mlekiem kilka kropli aromatu zagniatam ciasto w razie potrzeby posypuje mąką. Wyrobione ciasto odstawiam przykryte ściereczką w cieple miejsce by wyrosło na 1-2 godzin.y
Dużą blachę wykladam papierem do pieczenia ,ciasto wyrabiam dziele na 2 części większą i mniejszą .Większy kawałek ciasta wykladam do blaszki i wykladam masę makową . Pozostałe ciasto rozwałkowuję na dosyć cienki placek podsypując mąką i kroje na 2 cm paski które trwożąc kratkę układam na masę makową. paski ciasta smaruje roztrzepanym jajkiem. W luki w kratce układam po troszku drobno pokrojone orzechy.
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 30 -35 minut na środkowej polce bez termo obiegu, ciasto po ostygnięciu polewam polewa lub lukrem. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.Smaczbnego