Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makówki tradycyjne Wigilijne danie ze Śląska
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10523
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1169
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11589
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 596
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10523
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1169
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11589
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 596
Składniki
Zmielony mak zaparzamy ciepłą wodą. Przekładamy do garnka. Dodajemy cukier, miód, masło i zalewamy mlekiem. Zagotowujemy a następnie gotujemy przez około 20 minut, aż masa zgęstnieje. Bułki układamy w salaterce i przekładamy masą makową. Każdą warstwę posypujemy posiekanymi (lub zmielonymi) orzechami, płatkami migdałowymi i rodzynkami. Ostatnią warstwę ozdabiamy kawałkami mandarynki oraz całymi orzechami lub w inny dowolny sposób.