Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makówki tradycyjne Wigilijne danie ze Śląska
Gotowane klopsiki ,doskonałe na obiad , proste do wykonania i smaczne . Sycą...
Odsłon: 14288
Świąteczne desery przyjmują przeróżną formę w zależności od regionu. Tradycyj...
Odsłon: 3688
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 153
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 207
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 153
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 207
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 127
Składniki
Zmielony mak zaparzamy ciepłą wodą. Przekładamy do garnka. Dodajemy cukier, miód, masło i zalewamy mlekiem. Zagotowujemy a następnie gotujemy przez około 20 minut, aż masa zgęstnieje. Bułki układamy w salaterce i przekładamy masą makową. Każdą warstwę posypujemy posiekanymi (lub zmielonymi) orzechami, płatkami migdałowymi i rodzynkami. Ostatnią warstwę ozdabiamy kawałkami mandarynki oraz całymi orzechami lub w inny dowolny sposób.
Przepisy Desery
Desery
Babka drożdżowa
Desery
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Desery
Gniazda bezowe z kremem straciatella, kiwi i borówkami
Desery
Szybka babka marmurkowa
Babka drożdżowa
Dodatek jabłka sprawia, że drożdżówka jest wyjątkowo wilgotna i delikatna. B...
Odsłon: 56
Pyszny krem śmietankowy z mascarpone
Polecam krem śmietankowy połączony z serkiem mascarpone. Krem nadający się do...
Odsłon: 532