Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makówki tradycyjne Wigilijne danie ze Śląska
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 6633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4295
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 785
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1059
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4007
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 6633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4295
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 785
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1059
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4007
Składniki
Zmielony mak zaparzamy ciepłą wodą. Przekładamy do garnka. Dodajemy cukier, miód, masło i zalewamy mlekiem. Zagotowujemy a następnie gotujemy przez około 20 minut, aż masa zgęstnieje. Bułki układamy w salaterce i przekładamy masą makową. Każdą warstwę posypujemy posiekanymi (lub zmielonymi) orzechami, płatkami migdałowymi i rodzynkami. Ostatnią warstwę ozdabiamy kawałkami mandarynki oraz całymi orzechami lub w inny dowolny sposób.