Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Święta Wielkanocne muszą być babki. Małe, duże, zakręcone, słodkie, jakie kto lubi.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 55
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 17
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1400
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 55
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 17
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1400
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo olej i w dalszym ciągu miksować. Mąkę ziemniaczana wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać jeszcze otartą skórkę z cytryny. Ciasto wylać do czterech foremek wysmarowanych masłem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30 min. Do suchego patyczka. Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem. Dodawać tyle cukru, żeby powstała dość gęsta polewa. Babki wystudzić na kratce. Udekorować polewą i kolorowymi cukierkami. Smacznego.