Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Święta Wielkanocne muszą być babki. Małe, duże, zakręcone, słodkie, jakie kto lubi.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31460
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15231
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1411
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31460
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15231
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1411
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo olej i w dalszym ciągu miksować. Mąkę ziemniaczana wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać jeszcze otartą skórkę z cytryny. Ciasto wylać do czterech foremek wysmarowanych masłem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30 min. Do suchego patyczka. Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem. Dodawać tyle cukru, żeby powstała dość gęsta polewa. Babki wystudzić na kratce. Udekorować polewą i kolorowymi cukierkami. Smacznego.