Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię je najczęściej wtedy, kiedy zostają mi białka, np po pieczeniu pączków. Przechowuję w zamkniętych pudełkach i wykorzystuję do dekoracji innych ciast.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 564
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3657
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 228
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 295
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 564
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3657
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 228
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 295
Składniki
Zimne białka ubijać tak długo aż staną się zupełnie białe i lśniące. Stopniowo dosypywać po łyżce cukier. Ubijanie powinno trwać około 10 minut bo mamy wtedy pewność, że cukier się rozpuścił. Nie przerywając ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i na końcu sok z cytryny. Pędzelek zanurzyć w barwniku i przeciągnąć przez całą długość woreczka. Dopiero wtedy wypełnić woreczek cukierniczy ubitą pianą i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 90 stopni piekarnika i piec 20 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 60 stopni i suszyć kolejną godzinę. Piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i suszyć do ostygnięcia.