Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25137
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25137
Składniki
Składniki na blachę 42/30 cm., wykonanie biszkoptu; Białka ubić na sztywno dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Na końcu kakao i delikatnie wymieszać. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 160 * ok 20 minut. wykonanie bezy; Białka ubić na sztywno dodawać stopniowo cukier i szczyptę soli. Masa ma być gęsta i szklista. Pod koniec wsypać skrobię. Piec w 140* ok. 50 minut. Po upieczeniu otworzyć lekko piekarnik i studzić przy otwartych drzwiczkach. wykonanie galaretki; Wodę z cukrem zagotować, następnie wsypać proszek galaretek. Dobrze wymieszać. Przestudzić. Jeśli damy mrożone maliny, galaretka zacznie szybciej tężeć. Dzięki temu uzyskamy szybszy efekt. wykonanie kremu. śmietankę miksujemy na sztywno, stopniowo dodajemy serek mascarpone i cukier puder.