Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3739
Dodano: 10.03.2009
Odsłon: 44551
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać pozostałe składniki i wszystko delikatnie wymieszać. Wlać do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. godzinki w temperaturze 180 stopni:).Można podawać posypany po prostu cukrem pudrem. Nic więcej mu nie potrzeba:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (17)

amidalla 03 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Z tej porcji robię albo w większej keksówce albo w małej tortownicy. Więc na standardową blachę prostokątną najlepiej podwoić składniki. Ciasto będzie wyższe:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

KaFForKa 03 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
mam chrapkę zrobić tę ciasto tylko proszę napisz jaką blachę wykorzystałaś ?- bo to chyba na tortownicę -
jak chcę na blachę prostokątną to muszę produkty dodać x2
0 Kto głosował? | Odpowiedz

13jolanta 25 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Nietypowe ciasto.większości marchewka kojarzy się z sałatka i zupą :):) Ale upiekłam pierwszy raz...i od tego czasu jeszcze z 6 razy..:):)Pychota :) Dzięki za przepis:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

palooka 01 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Ciasto smakowite. Moje dziewczynki, które nie lubią marchewki objadały się. Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

4444 17 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
upiekłam,wyszedł wysoki ,pulchny -super-polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz

megi19791 11 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
ciasto pycha, smakuje jak piernik, ale bardzo mało wyrosło0 Kto głosował? | Odpowiedz

dziwonia 10 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo smakowicie wygląda. W najbliższym czasie spróbuję zrobić.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kryska 08 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo lubie ciasto marchwiowe ale nie umialam go zrobic ten przepis napewno wykorzystam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Afrulu 08 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
pamiętam,że piekła go moja mama,ale zrobię go na niedzielę,mam nadzieję,że mi się uda-dzięki za przepis!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

effka28 06 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
czesc Amidalla - znam to ciasto i bardzo czesto je pieke dla moich gosci, tyle ze z mala roznica - zamiast rodzynek uzywam zmielone migdaly 80 gramm i nie dodaje cynamonu - wyprobuj!0 Kto głosował? | Odpowiedz