Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco na letnie popołudnia
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 50
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 35
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 180
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 50
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 35
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 180
Składniki
W misce mieszamy ze sobą maślankę, olej, jajka oraz kilka kropel aromatu waniliowego. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier oraz kakao i mieszamy je ze sobą.
Do miski z sypkimi produktami wlewamy składniki płynne i miksujemy, aby wszystko się połączyło. Do masy wrzucamy wydrylowane, lekko oprószone mąką wiśnie. Mieszamy wszystko delikatnie łyżką.
Ciasto przekładamy do foremki i na wierzch sypiemy orzechy włoskie. Pieczemy ok. 45-50 minut w temperaturze 170 stopni.