Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco na letnie popołudnia
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 152
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 345
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1485
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2725
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26041
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 152
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 345
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1485
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2725
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26041
Składniki
W misce mieszamy ze sobą maślankę, olej, jajka oraz kilka kropel aromatu waniliowego. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier oraz kakao i mieszamy je ze sobą.
Do miski z sypkimi produktami wlewamy składniki płynne i miksujemy, aby wszystko się połączyło. Do masy wrzucamy wydrylowane, lekko oprószone mąką wiśnie. Mieszamy wszystko delikatnie łyżką.
Ciasto przekładamy do foremki i na wierzch sypiemy orzechy włoskie. Pieczemy ok. 45-50 minut w temperaturze 170 stopni.