Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco na letnie popołudnia
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1660
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18583
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6246
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1129
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1660
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18583
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6246
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1129
Składniki
W misce mieszamy ze sobą maślankę, olej, jajka oraz kilka kropel aromatu waniliowego. Do drugiej miski wsypujemy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier oraz kakao i mieszamy je ze sobą.
Do miski z sypkimi produktami wlewamy składniki płynne i miksujemy, aby wszystko się połączyło. Do masy wrzucamy wydrylowane, lekko oprószone mąką wiśnie. Mieszamy wszystko delikatnie łyżką.
Ciasto przekładamy do foremki i na wierzch sypiemy orzechy włoskie. Pieczemy ok. 45-50 minut w temperaturze 170 stopni.