Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek kajmakowy to ciasto idealne na każdą okazję wystarczy je tylko trochę inaczej udekorować. Bardzo, bardzo słodkie, tak więc polecam łasuchom.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9896
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1674
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 619
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3790
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9896
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1674
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 619
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3790
Składniki
Białka ubijamy z sola na sztywna pianę. Delikatnie mieszając dodawać po łyżce mielonych migdałów i cukru pudru, aż powstanie jednolita masa.
Całe migdały lekko siekamy. Gotową masę wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch masy posypujemy posiekanymi migdałami.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 160'C przez około 40-45 minut. Po upieczeniu ciasto dzielimy na pół.
Na jedno ciasto nakładamy marmoladę.
Marmoladę przykrywamy drugim ciastem, na który wykładamy masę krówkową.
Brzegi posypujemy płatkami migdałów.
Lukrem piszemy napis Alleluja.
Gałązki robimy z płynnej czekolady, a bazie z lukru. Smacznego !!!