Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek kajmakowy to ciasto idealne na każdą okazję wystarczy je tylko trochę inaczej udekorować. Bardzo, bardzo słodkie, tak więc polecam łasuchom.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3592
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3592
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
Białka ubijamy z sola na sztywna pianę. Delikatnie mieszając dodawać po łyżce mielonych migdałów i cukru pudru, aż powstanie jednolita masa.
Całe migdały lekko siekamy. Gotową masę wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch masy posypujemy posiekanymi migdałami.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 160'C przez około 40-45 minut. Po upieczeniu ciasto dzielimy na pół.
Na jedno ciasto nakładamy marmoladę.
Marmoladę przykrywamy drugim ciastem, na który wykładamy masę krówkową.
Brzegi posypujemy płatkami migdałów.
Lukrem piszemy napis Alleluja.
Gałązki robimy z płynnej czekolady, a bazie z lukru. Smacznego !!!