Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i prosty dwukolorowy mazurek
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 972
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 972
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 236
Składniki
Mąkę przesiać, posiekać z tłuszczem, dodać żółtka i cukier. Ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut.
Trochę ciasta odłożyć, a resztę wyłożyć na mazurkową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.Z odłożonego ciasta uformować wałeczek i położyć po przekątnej ciasta. Piec w tem.200st.C przez 15 minut.
Do rondla wlać śmietanę, wsypać cukier, cukier waniliowy, gotować na małym ogniu stale mieszając ok.10 mn.Zdjąć z ognia i szybciutko utrzeć drewnianą łyżką, wylewając połowę masy na mazurka do przekątnej, a do drugiej połowy dodać wcześniej przesiane kakao i również szybkim ruchem utrzeć. Wylać na drugą połowę mazurka. Polewa szybko zastyga, dlatego należy wykonać ją dość energicznie.
Dekorujemy mazurka wg własnego uznania. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao
Desery
Pascha - przepis Magdy Gessler
Desery
Różana pascha z bakaliami
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao
Babka drożdżowa z ciastem parzonym i kakao to hit tegorocznej Wielkanocy. Pys...
Odsłon: 18
Pascha - przepis Magdy Gessler
Pascha z przepisu Magdy Gessler to wielkanocna słodkość lubiana chyba przez w...
Odsłon: 1076