Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Mąkę przesiać, posiekać z tłuszczem, dodać żółtka i cukier. Ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut.
Trochę ciasta odłożyć, a resztę wyłożyć na mazurkową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.Z odłożonego ciasta uformować wałeczek i położyć po przekątnej ciasta. Piec w tem.200st.C przez 15 minut.
Do rondla wlać śmietanę, wsypać cukier, cukier waniliowy, gotować na małym ogniu stale mieszając ok.10 mn.Zdjąć z ognia i szybciutko utrzeć drewnianą łyżką, wylewając połowę masy na mazurka do przekątnej, a do drugiej połowy dodać wcześniej przesiane kakao i również szybkim ruchem utrzeć. Wylać na drugą połowę mazurka. Polewa szybko zastyga, dlatego należy wykonać ją dość energicznie.
Dekorujemy mazurka wg własnego uznania. SMACZNEGO!