Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7860
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3082
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7860
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3082
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Składniki
Mąkę przesiać, posiekać z tłuszczem, dodać żółtka i cukier. Ciasto zagnieść i włożyć do lodówki na 30 minut.
Trochę ciasta odłożyć, a resztę wyłożyć na mazurkową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia.Z odłożonego ciasta uformować wałeczek i położyć po przekątnej ciasta. Piec w tem.200st.C przez 15 minut.
Do rondla wlać śmietanę, wsypać cukier, cukier waniliowy, gotować na małym ogniu stale mieszając ok.10 mn.Zdjąć z ognia i szybciutko utrzeć drewnianą łyżką, wylewając połowę masy na mazurka do przekątnej, a do drugiej połowy dodać wcześniej przesiane kakao i również szybkim ruchem utrzeć. Wylać na drugą połowę mazurka. Polewa szybko zastyga, dlatego należy wykonać ją dość energicznie.
Dekorujemy mazurka wg własnego uznania. SMACZNEGO!