Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kruchy spód mazurka wylałam puszystą bezę wymieszaną z bakaliami. Beza wyszła chrupiąca z wierzchu i lekko ciągnąca się w środku.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 832
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 234
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31472
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 470
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 832
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 234
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31472
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 470
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę. Następnie przesiekać z tłuszczem, cukrem i żółtkami/ lub lodowatą wodą i solą. Zagnieść w kulę i owinąć folią spożywczą. Odłożyć do lodówki na godzinę. Rozwałkować na cienkie ciasto, wyłożyć na formę do pieczenia wysmarowaną tłuszczem i przełożyć ciasto. Ponakłuwać widelcem. Piec w 180˚C około 15 minut. Ubić pianę z 3-4 białek, dodawać po łyżce drobnego cukru (u mnie 5 płaskich łyżek). Do bezy dodać bakalie i delikatnie przemieszać. Nałożyć na podpieczone kruche ciasto. Pieczemy w 170˚C jeszcze 20 minut.