Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kruchy spód mazurka wylałam puszystą bezę wymieszaną z bakaliami. Beza wyszła chrupiąca z wierzchu i lekko ciągnąca się w środku.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 626
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13513
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 784
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 626
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13513
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 784
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę. Następnie przesiekać z tłuszczem, cukrem i żółtkami/ lub lodowatą wodą i solą. Zagnieść w kulę i owinąć folią spożywczą. Odłożyć do lodówki na godzinę. Rozwałkować na cienkie ciasto, wyłożyć na formę do pieczenia wysmarowaną tłuszczem i przełożyć ciasto. Ponakłuwać widelcem. Piec w 180˚C około 15 minut. Ubić pianę z 3-4 białek, dodawać po łyżce drobnego cukru (u mnie 5 płaskich łyżek). Do bezy dodać bakalie i delikatnie przemieszać. Nałożyć na podpieczone kruche ciasto. Pieczemy w 170˚C jeszcze 20 minut.