Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawałowa przekąska, którą przygotujesz w ekspresowym tempie. Są banalnie proste w przygotowaniu, dlatego z tym przepisem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Z podanego przepisu wychodzi około 20 małych pączusiów.
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 466
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4353
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3620
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 466
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4353
To mój ulubiony tort. Chociaż sprawia wrażenie, nie jest aż tak bardzo pracoc...
Odsłon: 3620
Składniki
Olej przelewamy do garnka o dużej średnicy i rozgrzewamy na małym ogniu.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy twaróg i cukier. Miksujemy na gładką masę. Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko łączymy za pomocą miksera. Na koniec dodajemy wódkę.
Gotowe ciasto powinno mieć gęstą, kleistą konsystencję. Ciasto najlepiej formować rękami, które uprzednio posmarowaliśmy olejem.
Kulki o średnicy około 3 cm wrzucamy do rozgrzanego garnka z olejem. Smażymy równomiernie z każdej strony.
Usmażone pączki przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Po odsączeniu z nadmiaru tłuszczu oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego!