Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawałowa przekąska, którą przygotujesz w ekspresowym tempie. Są banalnie proste w przygotowaniu, dlatego z tym przepisem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Z podanego przepisu wychodzi około 20 małych pączusiów.
Olej przelewamy do garnka o dużej średnicy i rozgrzewamy na małym ogniu.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy twaróg i cukier. Miksujemy na gładką masę. Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko łączymy za pomocą miksera. Na koniec dodajemy wódkę.
Gotowe ciasto powinno mieć gęstą, kleistą konsystencję. Ciasto najlepiej formować rękami, które uprzednio posmarowaliśmy olejem.
Kulki o średnicy około 3 cm wrzucamy do rozgrzanego garnka z olejem. Smażymy równomiernie z każdej strony.
Usmażone pączki przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Po odsączeniu z nadmiaru tłuszczu oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego!
Ten deser jest szybki w wykonaniu i równie szybko znika z salaterki. Jest jak...
Odsłon: 4951
Czarna rzodkiew to bliska kuzynka popularnej rzodkiewki, która gości w naszyc...
Odsłon: 2353
Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiedn...
Odsłon: 4155
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 1207
Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiedn...
Odsłon: 4155
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 1207
Składniki
Olej przelewamy do garnka o dużej średnicy i rozgrzewamy na małym ogniu.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy twaróg i cukier. Miksujemy na gładką masę. Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wszystko łączymy za pomocą miksera. Na koniec dodajemy wódkę.
Gotowe ciasto powinno mieć gęstą, kleistą konsystencję. Ciasto najlepiej formować rękami, które uprzednio posmarowaliśmy olejem.
Kulki o średnicy około 3 cm wrzucamy do rozgrzanego garnka z olejem. Smażymy równomiernie z każdej strony.
Usmażone pączki przekładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Po odsączeniu z nadmiaru tłuszczu oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Desery
Sernik z musem czekoladowym
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 4
Budyń bananowy
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 90