Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W karnawale obowiązkowo....do zjedzenia.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 351
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 13
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 75
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 351
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 13
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 75
Składniki
Ser utrzeć z jajkami i cukrem. Mąkę wymieszać z migdałami, proszkiem, sodą. Dodać do sera i zrobić ciasto. Odrywać po sporej łyżce ciasto i formować kule. Wrzucać na rozgrzany w rondlu smalec. Smażyć na złoty kolor. Przekładać do miseczki, w której jest wymieszany cukier ze zmielonymi migdałami. Potrząsając lekko miseczką obsypywać ciepłe pączusie. Kapustę obłożyć folią aluminiową i przy pomocy wykałaczek przymocowywać pączusie. Czekoladę rozpuścić ze śmietaną i ,,skropić ,, pączki. Smacznego.