Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W karnawale obowiązkowo....do zjedzenia.
Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1637
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1106
Polecam.
Odsłon: 1151
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1637
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1106
Składniki
Ser utrzeć z jajkami i cukrem. Mąkę wymieszać z migdałami, proszkiem, sodą. Dodać do sera i zrobić ciasto. Odrywać po sporej łyżce ciasto i formować kule. Wrzucać na rozgrzany w rondlu smalec. Smażyć na złoty kolor. Przekładać do miseczki, w której jest wymieszany cukier ze zmielonymi migdałami. Potrząsając lekko miseczką obsypywać ciepłe pączusie. Kapustę obłożyć folią aluminiową i przy pomocy wykałaczek przymocowywać pączusie. Czekoladę rozpuścić ze śmietaną i ,,skropić ,, pączki. Smacznego.