Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 1906
Dodano: 31.10.2017
Odsłon: 482
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Z podanych składników zagnieść ciasto. Zawinąć szczelnie w folię spożywczą i chłodzić w lodówce 30 minut.
W między czasie zagnieść kruszonkę, owinąć w folię i chłodzić w lodówce.
Obrać gruszkę ze skórki, usunąć środek. Pokroić w kostkę. Formę do muffinek smarujemy masłem. Schłodzone ciasto podzielić na 12 części( bo tyle otworów ma moja blacha do muffinek).
Rozwałkować na okręgi, przełożyć ciasto do formy tak, aby spód i boki były wyłożone ciastem. Następnie każdy mini placek wypełnić farszem: kilka łyżeczek prażonych jabłek , kilka kostek gruszki a na wierzch sypiemy cynamonową kruszonkę.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30-35 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)