Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wersja dla osób dorosłych...
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13538
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 858
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13538
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 858
Składniki
z 400 ml mleka odlać pół szklanki, resztę zagotować z 5 łyżkami cukru, a w szklance rozmieszać budyń waniliowy, wlać do gotującego się mleka i mieszać do zgęstnienia, odstawić do przestygnięcia. Tak samo postąpić z budyniem czekoladowym. Masło podzielić na pół, i wrzucić do dwóch misek, zmiksować je na pulchną masę i dodawać po łyżce budyniu waniliowego, na koniec dodać alkohol.Tak samo postąpić z kremem czekoladowym. Gotowe schłodzone kremy nakładamy w miseczki waflowe i od razu podajemy ;-)