Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość czasu spędzamy na świeżym powietrzu, dlatego takie szybkie ciasta to fajne rozwiązanie, bo jednak czasem nachodzi nas ochota na coś słodkiego.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 931
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 931
Składniki
Ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu, wystarczy 10 minut przygotowania i pieczenia. Do miski wsypujemy mąkę cukier, mleko w proszku, sodę, cukier waniliowy. Całość lekko mieszamy. Następnie dodajemy mokre składniki czyli jajka, jogurt i olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy. Na wierzch układamy maliny. Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.