Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość czasu spędzamy na świeżym powietrzu, dlatego takie szybkie ciasta to fajne rozwiązanie, bo jednak czasem nachodzi nas ochota na coś słodkiego.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36029
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 170
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 305
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 367
Składniki
Ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu, wystarczy 10 minut przygotowania i pieczenia. Do miski wsypujemy mąkę cukier, mleko w proszku, sodę, cukier waniliowy. Całość lekko mieszamy. Następnie dodajemy mokre składniki czyli jajka, jogurt i olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy. Na wierzch układamy maliny. Ciasto pieczemy około 60 minut w 180 stopniach góra dół do suchego patyczka. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.