Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna masa serowa o smaku morelowym z pysznymi morelami zalanymi galaretką, a wszystko w połączeniu z idealnie dopasowanym kakaowym spodem.Proste w przygotowaniu i bez pieczenia.Wyjątkowy deser na lato i upały:)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 77
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 77
Składniki
Wafelki drobno pokruszyć w malakserze lub blenderem. Masło rozpuścić i wymieszać z waflami,aby powstał "mokry piasek", wyłożyć dno tortownicy.
1 galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku.Wystudzić. Cukier wymieszać z twarogiem na gładką masę. Jajka rozbić, żółtka połączyć z masą serową.
Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z kremem serowym. Dodać wystudzoną galaretkę i dokładnie wymieszać łyżką, aby nie było grudek. Całość wylać na spód z wafli.Schłodzić w lodówce,aby masa lekko stężała. W tym czasie rozpuszczamy drugą galaretkę i studzimy.
Morele opłukać,wysuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na wierzchu tężejącej masy serowej. Zalać galaretką i schłodzić przez 5 godzin. Można udekorować miętą.