Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość proste i szybkie ciasto ucierane z jabłkami z kakao. Rodzina i znajomi są zachwyceni, może i Was zauroczy :) Ciasto wygląda naprawdę świetnie, mi tym razem nie wyszło idealnie. Pośpiech nie jest dobrym doradcą i ciasta nie robi się przed wyjściem do pracy....
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 693
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1011
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2022
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 693
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1011
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2022
Składniki
Tortownica 20-22 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Masło ucieramy z cukrem do białości. Dodajemy po jednym żółtku, aromat waniliowy i śmietanę, dobrze ubijamy. Dalej mieszamy już tylko łyżką i dosypujemy po trochu mąkę, na koniec ubite białka. Masę przekładamy do blaszki. Jabłka kroimy w sporą kostkę, obtaczamy w kakao i wtykamy w ciasto. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w 175 C do przyrumienienia ok. 60 minut.