Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To była miłość od pierwszego wejrzenia. Gdy go zobaczyłam w Magazynie Kuchnia od razu wiedziałam, że go zrobię:) Bardzo smaczny, łatwy w przygotowaniu i co najważniejsze mało kaloryczny - jogurt i owoce plus trochę cukru, który zawsze możesz pominąć;)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2056
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17928
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1955
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2056
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17928
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1955
Składniki
Żelatynę namaczamy w kilku łyżkach wody. Rabarbar zasypujemy cukrem zalewamy 1/2 szklani wody i rozgotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Studzimy. Po tym czasie miksujemy i dodajemy jogurt. Mieszamy. Mrozimy w zamrażalce co 15 minut mieszając. Jeżeli robicie torcik z opcja z herbatnikami to wykładacie dno tortownicy pokruszonymi herbatnikami. Na tej warstwie rozsmarowujemy masę z zamrażalnika. Przykrywamy folią i odstawiamy do zamrażalnika na 2 godz. Podajemy z truskawkami:) smacznego...