Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4061
Dodano: 19.05.2014
Odsłon: 1231
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Żelatynę namaczamy w kilku łyżkach wody. Rabarbar zasypujemy cukrem zalewamy 1/2 szklani wody i rozgotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Studzimy. Po tym czasie miksujemy i dodajemy jogurt. Mieszamy. Mrozimy w zamrażalce co 15 minut mieszając. Jeżeli robicie torcik z opcja z herbatnikami to wykładacie dno tortownicy pokruszonymi herbatnikami. Na tej warstwie rozsmarowujemy masę z zamrażalnika. Przykrywamy folią i odstawiamy do zamrażalnika na 2 godz. Podajemy z truskawkami:) smacznego...
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

aniolywkuchni 20 maja 2014Zgłoś do usunięcia
coz bede musiala przekonac meza do innych zdjec;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 19 maja 2014Zgłoś do usunięcia
swietny przepis, na pewno wypróbuje.Mnie sie Twoje zdjecia bardzo podobaja, nie musze widziec calej potrawy, aby sobie wyobrazic jak smakuje.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Masz ciekawe przepisy.Ale zdjęcia są mało zachęcające. Tzn. nie zrozum mnie źle.Zdjęcia są piękne, ale brakuje im tego czegoś. Może gdyby tak umieścić cały torcik lub mały kawalątek na talerzyku ?1 Kto głosował? | Odpowiedz