Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi muffinek to z tym przepisem polubi, ja tam miałam. Smakują każdemu. Mięciutkie, rozpływające się w ustach.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4014
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 985
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4014
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 985
Składniki
Jajka ubijamy z cukrami ( cukier biały i waniliowy ) na najwyższych obrotach miksera do uzyskania puszystej i jasnej masy .
Jednej misce mieszamy sypkie składniki plus pokuszoną czekoladę .
W drugiej rozgniatamy za pomocą widelca banany .
Następnie do ubitych na puszysto jajek dodajemy sypkie składniki plus pokruszoną czekoladę . Całość delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się składników .
Na koniec dodajemy rozgniecione widelcem banany i olej . Mieszamy do zjednolicenia masy .
Gotową masę przekładamy do foremek na muffinki ( można używać papierowe papilotki jak i silikonowe ) nakładamy czubatą , taką solidną łyżkę ciasta ( około 3/4 wysokości papilotki ) .
Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 ° C .
Gotowe muffinki możemy udekorować polewą lub posypać cukrem pudrem , ja osobiście lubię je w pierwotnej wersji czyli bez niczego .