Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, szybkie , proste w przygotowaniu muffinki . Przygotowane z dodatkiem bananów i kawałków czekolady. W sam raz do popołudniowej kawki i nie tylko. Mogą być smaczną przekąską na pyszne drugie śniadanie do szkoły jak również do pracy.;)
foremka na muffinki, papilotki papierowe , mikser, drewniana łyżka,
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2192
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 950
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23110
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2192
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 950
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23110
Składniki
Czekoladę pokroić w małe kawałki . Banany obrać włożyć do miski i rozgnieść widelcem na papkę. Do rozgniecionych bananów dodać olej, jajka , oraz cukier , wszystko zmiksować do połączenia składników. Do całości przesiać mąkę wymieszaną z kakao oraz sodą oczyszczoną , ponownie wymieszać do połączenia składników łyżką drewnianą. Do całości wmieszać posiekane kawałki czekolady. Do foremki na muffinki włożyć papierowe papilotki , do papilotków nałożyć porcje ciasta. Tak przygotowane muffinki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut, a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu i wystudzeniu udekorować według uznania lub posypać cukrem pudrem. Przygotowanie 30 - 40 minut + czas pieczenia
Muffinki po upieczeniu